Ahilik, İSG 45001:2018 Standartı ve İyi Yönetişimde İletişim (27 Ekim 2019)

Bin yıl önce Farabi’den bizlere miras kalan Ahilik ve günümüzde kurumların omurgasını oluşturan ISO Standartları ile İyi Yönetişim birlikte yönetme-kaliteli yaşamı ön görmüştür.

Ahiliğin temeli paydaşlarla istişare, insan ve kardeşlik üzerine kurulmuştur. İnsan; sevgisiyle yoğrulmuş bir kültür hazinesidir.

Ahiliğin merkezinde olan "Toplumsal sorumluluk, hizmette mükemmellik, dürüstlük ve doğruluk, ortak yaşama" ı, ISO 45001:2018 Standardının ana temaları “Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al (PUKO)” döngüsü olarak görüyoruz.

Günümüzde gündemimize giren; Aile, kamu-özel kurum ve işletmelerdeki İyi Yönetişimi “Birlikte yönetme-kaliteli yaşamı” başarabilmek yeni hedefimiz.

Bu uygulamaların merkezinde hiç kuşkusuz “iletişim” var.

İş Sağlığı ve Güvenliği ISO 45001:2018 standardı iletişimin nasıl olacağını belirlemiştir. Kuruluşta yukarı doğru, aşağı doğru ve kuruluş genelinde bilgili akışı sağlamasını zorunlu kılmıştır.

Neyle ilgili iletişimi, ne zaman iletişim kuracağını,

Kimin kiminle nasıl iletişim kuracağını,

sorgulanmaktadır.

İş yaşamımızda iletişim kanallarını tıkayan birçok neden var. Bunlardan bazıları;

Başkalarının tecrübelerin peşinden koşuyoruz. Kendi hikayemizi yaratamıyoruz.

Hatalarımızı paylaşmıyor, korkuyor, sorumluluk almıyoruz. Küçük hatalarımızdan dersler çıkartmamıza müsaade edilmiyor.

Her sıkıntılı yoldan bir çıkış olabileceğine inanmıyoruz.

İSG uygulamalarındaki; Kaza analizleri, Risk değerlendirmeler, Kayba ramak kalma, Düzeltici faaliyetler, Öneriler ve eğitimlerde olduğu gibi.

İş Sağlığı ve Güvenliğinde “Önce insan” düşüncesi ile yola çıkan, başarıyı hedefleyen işletmelerdeki; KRK bildirimleri, Öneri sayıların artması 5 S çalışmaları ve eğitim kalitesinin yükselmesi sonucunda, iş kazalarında azalma olduğu, KSO-KAO oranlarının düştüğünü rahatlıkla görmekteyiz.

Bu başarı başta yöneticiler olmak üzere tüm paydaşların ve bireylerin ortak hedefidir. İyi yöneticileri incelendiğimizde kendi fikirlerini açıkça söyleyebilen, başkalarının öneri ve düşüncelerini dikkate alan paydaşlarla iyi iletişim kurabilenler olduğunu görüyoruz.

Hayatımız tek gidiş bileti olan bir yolculuk. Bunun yirmi beş yılı eğitimle, kırk yılını iş hayatında geçiriyoruz. Tek amacımız başarılı olabilmek. Bu yolculukta ister anne-baba, ister öğretmen-öğrenci, ya da yönetici-çalışan, olalım; ağzımıza bant yapıştıran idareci değil, bu bantlara müsaade etmeyen, iletişim kanallarını her zaman açık tutan yöneticiler ve bireyler olmalıyız.

Tahsin Özyamak 27 Ekim 2019