Kalpten Karar Vermek

Hep ileriye gitmeyi düşünüyoruz. Geriye dönüp neler yaşadığımızı, başarılarımızı, hayal kırıklıklarımızı ve pişmanlıklarımızı göz ardı ediyoruz. Belki de unutmak istiyoruz.

21 yıllık Erdemir’deki çalışma hayatımdan sonra yol arkadaşım değerli dostum Suat çetin ile birlikte ucunu göremediğimiz bir yolculuğa çıkmıştık.

EPS-İSG Eğitim Danışmanlık olarak 2005 yılında başlayan ve 13 yıl devam eden faaliyetlerimiz 31 Ekim 2018 tarihinde aldığımız karar neticesinde sona erdirdik. Bu yolculukta bizimle yol arkadaşlığı, gönül birlikteliği yapan Merhum Naci Ünlüer ve Merhum Nurettin Reis abilerimiz. Arif Akın Sönmezer, Barış Keleş, Saadet Şeren Altay, Ali Çekinel, Şerafettin Çetin, Neşe Civak Yılmaz, Bengü Yüce, Hüseyin Kaymaz ve diğer arkadaşlarımıza, 2 yıl Karadeniz OSGB’ de ortaklık yaptığımız Dr. Alp Demir Zorlu, bize güvenerek kapısını açan Çınar Boru A.Ş. Genel Müdürü Ali Turan Beye ve işletmelerinde hizmet imkânı sağlayan adına burada yer veremediğim yöneticilerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür borçluyum. Ömrüm boyunca da kendilerini saygı ile anacağım.

EPS-İSG’ yi kurduğumuzda bize “Don Kişot’un Yel Değirmenleri ile Mücadelesini” örnek olarak göstermişlerdi.

Bu süreçteki en büyük kazancımız: müşteriden çok-çok daha fazlası “DOST ve ARKADAŞ” edinmemiz oldu.

Bugün 06 Şubat 2019 Aradan 3 ay geçti. Yoğun bir iş temposu içinde yaşayanlar gibi benimde “Nasıl Atlatırım?” diye korktuğum önemli bir zaman dilimini yaşıyorum.

· Önümdeki çalışma takvimimin yıllar sonra bomboş olması.

· Saatimdeki alarmın kapanması.

· İşyerlerinden gelecek 7/24 acil telefonları beklememek.

· “Hızlı Aramaların” Telefonumda gittikçe azalması. Vb…

· Yaptıklarım, Yapamadıklarım, Hayal kırıklıklarım…

· Kaybetmeye yüz tutuğunu düşünmeye fırsat bulamadığım değerlerim.

· Ailem ve sevdiklerim için ayıramadığım zamanlar.

· Arınma, düşünme, öz eleştirilerim…

Korktuğuma değdi mi acaba?

Bunun cevabını vermek elbette zor. Ama korktuğum kadarda değilmiş diyebiliyorum. Şimdilik.

Bazı kararları tek başınıza alamıyorsunuz ve geri dönüşü olmuyor. Acizane haddimi bildiğimi düşünmeye çalışıyorum. Mutluluk ve ekonomik güçte göreceli. Bardağın dolu ve boş tarafı gibi.

Belki de hayatımdaki en önemli kararlardan birine aldım. Buna da: “Kafamla değil, kalbimle karar verdim”

Tahsin Özyamak

06 Şubat 2019